Duurzaamheid

Wil je groener ondernemen of ben je op zoek naar een geschikte partner om de nodige certificaten te halen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Zijn er wettelijke verplichtingen voor duurzaam ondernemen? Hoe kan ik mijn onderneming klaarstomen voor de toekomst? Wij zetten het hieronder voor je uit.

 

Bij duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt in alle aspecten van de bedrijfsvoering rekening gehouden met de drie pijlers: mens, milieu en maatschappij. Het gaat dus verder dan enkel de ecologische thema’s.

 

De CO2 uitstoot van je bedrijf is een belangrijke maatstaf om de milieu-impact van je bedrijf te evalueren. Het is maar één van de factoren die de totale impact bepalen maar veel van de duurzaamheidsinspanningen die bedrijven leveren zijn gerelateerd aan uitstoot reductie.

 

Van een efficiënte quickscan tot een hoogwaardige en uiterst gedetailleerde LCA (cradle-to-cradle, cradle-to-grave, cradle-to-gate, gate-to-gate, well-to-wheel, en nog meer). Mantis Consulting werkt volgens de procedure uitgezet in de ISO-normen 14040 en 14044.