Opleidingstraject

Een vraag over deze opleiding?

Stel ze meteen aan de expert die de opleiding zal geven.

Stuur een bericht
Inschrijvingen open

SBTi & Carbon Footprinting voor bedrijven in Food & Agri

Van CO2-meting naar concrete klimaatstrategie: leer Scope 1, 2 & 3 berekenen en Science Based Targets opstellen. Voor middelgrote en grote bedrijven in de voedingsindustrie.

Locatie

Gent

Type

Fysiek

Sessies

3

Start traject

5/12/2025

Prijs

€150 excl. btw

Retailers sturen CO2-vragenlijsten en eisen steeds vaker SBTi-doelstellingen, maar waar begin je? Deze praktijkgerichte opleiding, vooral gericht naar kmo's, geeft je de tools om zelf carbon footprints te berekenen en wetenschappelijk onderbouwde klimaatdoelen op te stellen. Inschrijven kan tot 15 deelnemers.

Dit opleidingstraject van drie halve dagen is een samenwerking tussen Mantis Consulting, AMNorman en Fevia.

Dit ga je leren:

  • Scope 1, 2 & 3-emissies berekenen voor jouw voedingsbedrijf
  • Science Based Targets opstellen volgens de SBTi-criteria
  • SBTi-indiening voorbereiden: proces en vereisten
  • FLAG-emissies (Forest, Land and Agriculture) in de praktijk
  • Van berekening naar klimaattransitieplan

Hoe ziet het traject eruit?

Drie fysieke sessies van een halve dag in Gent:

  • 5 december 2025 (9:00-12:00)
  • 16 januari 2026 (9:00-12:00)
  • 20 februari 2025 (9:00-12:00)

De opvolgmomenten kunnen flexibel ingepland worden indien nodig.

Voor wie is dit traject bedoeld?

  • Duurzaamheidsmanagers in de voedingsindustrie
  • Kwaliteitsmanagers die CO2-vragen moeten beantwoorden

Dit mag je verwachten:

  • Praktische rekentools en templates
  • Cases uit de voedingssector (o.a. Vandemoortele, Clarebout, Crop's)
  • SBTi-checklist en stappenplan
  • Toegang tot online materialen na de opleiding
Reserveer jouw plek

Wie geeft de opleidingen?

  • Mantis Consulting: ervaren duurzaamheidsexperts met concrete ervaring bij voedingsbedrijven zoals Vandemoortele, Inex en Bloch.
  • AMNorman: meer dan 20 jaar expertise in duurzaamheid en compliance voor de voedingssector.

Ontwikkeld met steun van VLAIO, partner in opleiding en vorming.

Praktische info

1. Locatie

Bedrijvencentrum De Punt
Kerkstraat 108, 9050 Gent

  • Koffie vanaf 8u45, start om 9u00 stipt
  • Opleiding in het Nederlands
  • Inclusief lunch en koffiepauzes
  • Digitale trainingsmaterialen en tools
  • Certificaat van deelname
2. Kosten

Kosten per deelnemer: 150 euro exclusief btw. Je ontvangt achteraf een factuur.

Ook interessant?

Bekijk ook onze andere opleiding “Duurzaamheid in de praktijk voor bedrijven in Food & Agri" voor een complete aanpak van rapportagestandaarden en actieplannen.

Schrijf je nu in voor deze opleiding

Bestelbonnummer (optioneel)
Bedankt, we hebben je inschrijving voor dit opleidingstraject goed ontvangen!

Je ontvangt van ons eerstdaags een bevestiging via e-mail.

Tot binnenkort!
Oeps, daar ging iets verkeerd. Probeer even opnieuw.

Blijf op de hoogte

Krijg nieuwe opleidingen als eerste in je mailbox.